Aromaterapi och massage

AROMATERAPI OCH MASSAGE

Vad är aromaterapi

-och hur fungerar det? 


Aromaterapi är en alternativmedicinsk terapiform där eteriska oljor används.

Ordet "aromaterapi" som betyder "att läka via doften" är relativt nytt, men kunskapen är gammal.

I Egypten finns användandet av eteriska oljor dokumenterat för redan 4000 år sedan. Grekerna och romarna använde sig av aromatiska bad för terapeutiska och medicinska syften.

Eteriska oljor finns omnämnda många gånger i Bibeln och andra gamla skrifter, och används då traditionellt vid läkande och helande, till exempel för att bota sjukdomar eller vid barnafödsel.

I Kina och Indien används eteriska oljor också enligt tradition. 

Den moderna aromaterapin har utvecklas i både Frankrike och i England.


Oljorna påverkar inte bara huden, utan kan även användas för att förstärka till exempel vårt immunförsvar och vår livskraft, vårt hormonsystem, vår muskulatur, cirkulation, matsmältning och våra inre organ. 


Doften är viktig för oljornas funktion.  Vi människor har två luktnerver som går rakt in i hjärnan.

Doft påverkar det limbiska systemet som styr våra känslor, men också vår "reptilhjärna", vår "fight or flight"-instinkt, som påverkar stressnivåerna i kroppen.

Oljorna har även inverkan på vårt endokrina system- våra körtlar, bland annat hypothalamus och hypofysen som styr stora delar av kroppens nerv- och hormonsystem, och känslor som kreativitet, välmående och skapandekraft. 


Beroende på vilken växt oljorna utvinns från så får de olika egenskaper med olika effekt. De kan också ge olika utslag på olika människor.

Oljorna kan vara gjorda av en enstaka växt eller blandas tillsammans för att ge nya egenskaper och dofter.  


Under till exempel en massage med aromaoljor kan mycket tas dock upp av huden och gå in i cellerna, och verka på olika sätt beroende på vilken olja som används. 

Vid inandning går oljorna istället in blodet, varför rena oljor kan vara effektiva vid till exempel luftvägsinfektioner.

Vad är eteriska oljor? 

 


Eteriska oljor är växtdelar försiktigt destillerade ur växter. Oljan utvinns ur kärnor, frön, bark, kåda, blommor, trä, rötter, blad, och andra växtdelar. Att destillera växtdelarna med ånga är det vanligaste sättet att utvinna eterisk olja på, men det går även att kallpressa och vattendestillera.


Oljorna kan sedan nå kroppen på olika sätt; genom doftspridare, inandning, direktkontakt med huden, invärtes eller genom massage eller bad. AROMATERAPI 

KAN PASSA FÖR DIG SOM

...

Vill förbättra ditt mående


Och vill titta holistiskt på ditt fysiska, emotionella, mentala och andliga välmående.  

Känner dig trött och obalanserad


och vill återställa balansen och energin i kroppen.

Längtar efter lugn och ro


och behöver en vilsam stund för dig själv. 

Vill skapa en vardag utan kemikalier


- Och är nyfiken på ett giftfritt liv för bättre hälsa

Är känslig och lätt tar in andra människors energi


och behöver hjälp eller verktyg för att skilja på vad som är dina tankar och känslor och vad som är någon annans. 

Vill prova magin i fantastiska produkter från växtriket


Som är veganska, icke -djurtestade och snälla mot vår miljö! 

ETERISKA OLJOR

PÅ VÄXTKRAFTSÅHÄR KAN DU LÄRA DIG MER OM AROMATERAPI:


FACEBOOKGRUPP

"STARSEEDLINGS"


Välkommen att gå med i facebookgruppen "Starseedlings" med kunskap och inspiration om eteriska oljor och deras användningsområden!

PERSONLIG OLJEKONSULTATION

I en personlig konsultation går vi igenom vilka oljor som stärker dig i ditt liv och din vardag, både gällande livsstil och hälsa och/ eller känslomässig support. Här finns utrymme för att ställa frågor. 

AROMATERAPEUTISK

BEHANDLING ELLER KURS

En aromaterapeutisk massage är en underbar upplevelse för alla sinnen och perfekt om du vill unna dig något extra, eller till exempel har värk eller smärta.


Du kan även gå en kurs och själv lära dig att behandla nära och kära eller kunder. 

Jag arbetar som fristående återförsäljare/ distributör för Young Living™,

 och använder deras eteriska oljor i samtliga aromaterapeutiska behandlingar och konsultationer. 

VAD ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ?


Några saker som kan vara bra att beakta innan du använder eteriska oljor på din kropp och i ditt hem:Det finns många oljor på marknaden, och alla kan inte kallas för "rena" och har därför inte terapeutisk effekt. 

Många aspekter spelar in: jorden som plantorna växer på, utsäde, om jorden och odlingen är fri från bekämpningsmedel eller inte.


En bra eterisk olja ska vara helt ren från andra ämnen än den naturliga källan.


En ren, terapeutisk olja kan inte ge en allergisk reaktion. Däremot kan en utrensning av kemikalier från kroppen ge allergiliknande symptom. Om du använt rena oljor och ändå får en reaktion bör du göra en en avstämning med din övriga livsstil- kost, kosmetiska, hår- och hudvård och rengöringsprodukter. 


Samma typ av olja kan dofta olika och ha olika egenskaper beroende på var växten har vuxit.


Eteriska oljor är mycket koncentrerade, du bör testa på huden om din kropp reagerar på oljan innan du använder den.

Effekten blir inte större för att du använder mer av en olja. 


Var alltid försiktig och konsultera en expert innan du tar någon olja invärtes.AROMATERAPEUTISKA BEHANDLINGAR

PÅ VÄXTKRAFT

AROMAMASSAGE


En mjuk, behandlande massagebehandling med aromatiska oljor av högsta kvalitet. Om du inte har egna önskemål om vilka oljor jag ska använda, väljer jag intuitivt ut oljor som passar dig. 


Du kan förvänta dig en avkopplande och harmoniserande stund. REGNDROPPSMASSAGE


Regndroppsmassage är den mest effektiva behandlingen om du har rygg- och/eller nackproblem! Det är en härlig, rogivande och väldoftande behandling som stärker hälsan både fysiskt och känslomässigt. Samtidigt som den är mjuk och varsam så är den mycket effektiv genom kraften i nio (!) olika eteriska oljor av högsta kvalitet. Massagetekniken som används har sina rötter i Tibet och hos Lakotaindianernas medicintekniker.

Tre behandlingar inom två veckor rekommenderas om du har smärta/ ryggproblem men du är även välkommen på enstaka behandling!


Det finns även en "De Luxe" version av denna behandling som förutom rygg och ben även behandlar nacke, ansikte och mage. 

FEELINGSMASSAGE


En feelingsmassage syftar till att stärka upp och balansera dina känslor. Sex olika oljeblandningar av högsta kvalitet används, dessutom tar jag mig friheten att lägga till någon olja om jag tycker att det behövs.

Resultatet blir en underbar väldoftande aromaterapeutisk massage som verkar rogivande och harmoniskt. Perfekt om du känt dig låg, nedstämd, orolig, ogrundad eller ledsen. KURS I AROMATERAPI OCH MASSAGE


Förutom behandling kan du även boka en kurs och själv lära dig att ge en aromaterapeutisk behandling. 


Jag ordnar just nu kurser i Raindrop teqnique/ regndroppsmassage och Feelings- aromaterapi för känslomässig frigörelse. 


Minsta deltagarantal är två och max är sex personer. 

eller

Varmt Välkommen på aromabehandling!